Bliv en god løber med disse 5 tips

0 Comments

Har du overvejet at tage løb som din nye form for motion? Løb er en fantastisk måde at holde sig fit på og har vist sig at have mange sundhedsmæssige fordele. Men hvis du aldrig har løbet før, er det en god ide at læse disse gode råd, før du begynder. Her er 5 tips til dig, som ønsker at blive en løber! 

 

1.Start stille og roligt ud.:
Det vigtigste ved løb er ikke farten; det handler om konsistens. Så start med lidt let træning. Dette kan være let jogging eller endda blot en powerwalk tur. Dette vil hjælpe dig med at bygge konditionen op, så du gradvist kan øge dit tempo uden risiko for skader. Det er for alt i verden vigtigt at starte helt stille og roligt ud, alt for mange for skader undervejs når de træner op til at kunne løbe langt.

 

2.Vælg et begynderløbeprogram:
Der findes mange forskellige programmer derude designet til folk der starter fra bunden af, så det burde være muligt for dig at finde et program som passer præcis til dine behov og fitnessniveau. Vi har testet utrolig mange programmet af, og er kommet frem til et program som viser sig at være længder bedre end de andre. Det er et begynder program fra blivløber.dk, hvor der er meget stort fokus på motivation. Man kan både lære at løbe 3 km og 5 km, så der er et program til dig som også er helt nybegynder. Du kan prøve programmet her lær at løbe 5 km

 

3.Køb nogle ordentlige løbesko og noget godt løbetøj:
Din komfort og sikkerhed under løbetur er meget vigtigere end du måske tror, så underskriv aldrig på kompromiserne her! Prisbevidste kvalitetsprodukter findes i alle prisklasser rundtomkring, så der burde være noget for enhver smag og budget. Tag ind i en sportsbutik og få grundig vedledning der. Du må ikke gå ned på udstyret, for det kan gøre din løbetur meget bedre.

 

4.Sæt dig et overkommeligt mål:
Noget af det bedste ved at fokusere på et mål er, at den succesfulde slutning af selv de mindste opgaver kan give en stor boost af motivation og glæde! Sæt dig derfor et realistisk mål som vil hjælpe dig med at holde fast i din træningstradition, men som samtidig udfordrer dig lidt uden for meget pres.  

  

5.Løb med andre end dig selv:
At lave motionsaktiviteter alene kan ofte vise sig svært; isoleret set virker de smukke ting ofte mindre attraktive end de i virkeligheden er – specielt midt i ens tro på sig selv eller motivation falder til zero! Prøv derfor gerne at arrangere gruppetræninger eller inviterer venner og familie; Positiv energi booster altid moralen! Du kan eventuelt prøve at melde dig ind i en løbeklub nær dig for at finde nogle som også forsøger at nå samme mål som dig.

 

Alt i alt handler det om tid og taknemmelighed – tid til refleksion over ens egne fremskridtsmuligheder sammen med taknemmelighed over de positive resultater man har opnået indtil videre; Og disse fem tips burde give dig netop den tryghed du har brug for til din rejse mod dine egne personlige milepæle. God fornøjelse, giv den gas!