Vi er alle bekendte med vigtigheden i at få rørt os, men hvad med alle de tanker, der kan fylde op i hovedet. Eller handlemønstre, der ikke er til at slippe væk fra. For ikke at nævne sorg og depression. Børn og unge, der er angste.
Psykisk sundhed er endelig så småt på vej til at få den behandlingsprioritet samfundsmæssigt, som det altid har fortjent. Læs mere i følgende artikel.
Ofte fokus på den fysiske sundhed
Vi er alle så bekendte med, at motion og sund kost er yderst nødvendigt for et sundt, rask og stærkt mennesker. Dette lærer alle børn helt fra, de går i folkeskole af. Derfor er det ingen overraskelse, at de ser folk stræbe efter den fysiske sundhed ved at motionere, træne og prioritere sund kost. Mange børn overlever eventuelt, at deres forældre kræver, at de spiser fedtfattigt og grønt. De lærer det også via mad-pyramiderne, der tit anvendes til undervisningen i sundhed.
Og her opstår der allerede et hvis spørgsmål. Hvorfor lærer vi mennesker ikke fra barnsben også at prioritere den psykiske sundhed? Hvorfor lærer vi ikke, at det er enormt vigtigt at passe på sig selv. Stoppe op, når det går for stærkt. Stoppe og arbejde for at forhindrende tegn på en længerevarende angst, stress, depression, spiseforstyrrelse og alle andre former for psykisk lidelse.
Tøv ikke med at tage til psykolog – find de kompetente her
Det starter jo blot som en kortere smerte opstået fra en situation, eller noget, der altid har siddet i en, der pludselig kommer frem. Men det kan bekæmpes med de rette værktøjer. Derfor skal det ikke være flovt at sige højt, man skal til en psykolog. Få brugbar hjælp hos www.psykologlyngby.dk. Gør dig også meget klogere på de forskellige psykiske lidelser og læs dig frem til tips og tricks i forhold til, hvad end du eventuelt går og døjer med. Det er med at tage hul på ting, der ikke føles godt, selvom de kan være svære at definere og uhåndterbare.
Børn skal opdrages til, at det at gå efter et psykisk godt helbred er lige så almindeligt og mindst lige så sund som at gå efter et fysisk godt helbred. Det psykiske eller mentale skal der sættes lige så meget fokus på som det fysiske. Heldigvis er det allerede i udviklingen. Og vi er langt længere fremme med at tage emner op over for børn og unge angående psykiske lidelser, end vi blot var for ti år siden. For slet ikke at snakke om 30 år siden.